Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Besplatne pripreme iz matematike

Departman za matematiku i informatiku Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sad od 26. novembra organizuje besplatnme pripreme za fakultetske prijemne ispite iz matematike.

Sutra o poskupljenju grejanja i gradskoj slavi

Gradski odbornici bi na sutrašnjoj sednici Skupštine grada, između ostalog, trebalo da odlučuju o poskupljenju grejanja, zaduživanju "Novosadske toplane" i ukidanju gradske slave, koje je predložila Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Semafor kod OŠ "Kosta Trifković" možda dogodine

Semafor za pešake u Kisačkoj ulici, kod Osnovne škole"Kosta Trifković" mogao bi da bude izgrađen sledeće godine, ukoliko se taj projekat nađe u Programu uređivanja građevinskog zemljišta za 2012, saznaje 021 u Zavodu za izgradnju grada.

U Pokrajini nasilje doživi svaka druga žena

Prema istraživanju o rasprostranjenosti nasilja u Vojvodini više od polovine ispitanih žena doživelo je neki oblik nasilja a u 93 odsto ovih slučajeva počinioci su muškarci, najčešće sadašnji ili bivši muževi ili partneri.

USAID ulaže u omladinsko preduzetništvo

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) danas je u Gradskoj kući potpisala sporazum o saradnji sa Gradom i još pet lokalnih samouprava u Srbiji, u kojima će se sprovoditi Program za jačanje ekonomske sigurnosti.